Pravno obvestilo

Dobrodošli na spletnem mestu družbe Palisada d.o.o., Jesenice. Spletno mesto je bilo postavljeno z namenom obveščanja širše javnosti o družbi, njenem poslovanju, njenih izdelkih in storitvah. Prosimo vas, da natančno preberete to obvestilo, ki se nanaša na vsakogar, ki obišče to spletno stran. Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta upoštevate spodaj naštete pogoje. To pravno obvestilo lahko družba Palisada d.o.o., Jesenice, kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjenji obliki, zato priporočamo, da jih v primeru uporabe spremljate in sprotno preverjate. S pregledovanjem ali uporabljanjem tega spletnega mesta potrjujete, da ste pogoje prebrali, da jih razumete ter se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate.

Nenehni razvoj spleta zahteva posodabljanje spletnih strani in spreminjanje našega pravnega obvestila. Družba Palisada d.o.o., Jesenice si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani https://www.palisada.si/ in pravnih obvesti kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb. 

Informacije

Vse slike, skice in informacije na tem spletnem mestu in v pdf katalogih so simbolne in informativne narave. Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov. Hkrati si pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem, kadarkoli, brez vsakršnega predhodnega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta. Prav tako lahko družba Palisada d.o.o., Jesenice, kadarkoli in brez kakršnegakoli obvestila spremeni storitve ali programe, opisane na tem spletnem mestu. Pred uporabo podatkov s strani https://www.palisada.si/, preverite točnost v družbi Palisada d.o.o., Jesenice.

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu https://www.palisada.si/ (tudi v PDF letakih in navodilih) je izbral in uredil lastnik spletnega mesta. Vse informacije in podatki na spletnih straneh so zgolj informativne narave in niso namenjeni vzpostavljanju obvezujočih pravnih razmerij ali vstopu v taka pravna razmerja, razen kadar je to izrecno navedeno. Nobena informacija o družbi, njenih izdelkih in storitvah na spletnih straneh družbe ne predstavlja njihove ponudbe v pravem smislu temveč predstavljajo le splošno informacijo o celotni paleti izdelkov in storitev družbe. Zato poudarjamo, da ti podatki ne predstavljajo ponudbe, razen če je tako izrecno navedeno.

Družba Palisada d.o.o., Jesenice se trudi za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov na spletnem mestu https://www.palisada.si/, vendar za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in ne prevzema nikakršne odgovornosti. Uporabniki uporabljajo objavljene vsebine na lastno odgovornost. Niti družba Palisada d.o.o., Jesenice niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali ne možnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Družba Palisada d.o.o., Jesenice  tudi ne more biti odgovorna za poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletne strani https://www.palisada.si/, zaradi uporabnikovega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Družba Palisada d.o.o., Jesenice  ni odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani https://www.palisada.si/.

Nenehni razvoj spleta zahteva posodabljanje spletnih strani in spreminjanje našega pravnega obvestila. Družba Palisada d.o.o., Jesenice si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani https://www.palisada.si/ in pravnih obvesti kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb. 

Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja ali, ki bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju tega spletnega mesta, ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta. Palisada d.o.o., Jesenice ne sprejme nikakršne odgovornosti za izgubo, dodatne stroške ali kakršno koli drugo materialno ali nematerialno škodo, ki bi bila povzročena z uporabo katerekoli vsebine teh spletnih strani.

Avtorske pravice

Vse informacije in gradiva (pisna in slikovna, zlasti pa dizajn strani, vsebina, grafika, slike in animacije) na elektronskem naslovu https://www.palisada.si/  so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine družbe Palisada d.o.o., Jesenice.

Spletnega mesta in njegove celotne vsebine ni dovoljeno kopirati, reproducirati, znova objaviti, naložiti na oddaljeni računalnik, objavljati, prenašati, distribuirati ali uporabljati za izdelavo izpeljanih del brez predhodnega uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.Vsaka oblika uporabe vsebin spletne strani https://www.palisada.si/ v komercialne namene je prepovedana.

Uporaba blagovne znamke je dovoljena le s predhodnim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Poslovni odnosi
Te spletne strani lahko vsebujejo povezave ali reference na spletna mesta, vire in informacije tretjih oseb. Vendar Palisada d.o.o., Jesenice ne pozna vsebine informacij na spletnih mestih tretjih oseb in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tam navedene informacije. V skladu s tem kot obiskovalec spletnega mesta Palisada d.o.o., Jesenice potrjujete in se strinjate, da družba ni odgovorna za razpoložljivost takšnih zunanjih spletnih mest ali virov in ni odgovorna ali ne jamči za kakršnokoli vsebino, storitve, izdelke ali drugo gradivo, ki je na voljo na teh spletnih straneh.

Varovanje zasebnosti

Na spletnem mestu zbiramo kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki bi radi prišli do informacij in v ta namen kontaktirajo družbo Palisada d.o.o., Jesenice. Izključno odgovornost za posredovanje in verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno ali obiskovalec to sam želi. Uporabnik lahko kadarkoli prekliče dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov. Družba Palisada d.o.o., Jesenice bo v tem primeru storilo vse potrebno za takojšnjo izpolnitev te zahteve.

Osebne podatke in kontaktne informacije bomo uporabljali izključno za rabo družbe Palisada d.o.o., Jesenice in jih varovali v skladu z splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakoni in drugi predpisi, kii urejajo varstvo osebnih podatkov. Podatkov ne razkrivamo tretjim osebam. Vedno imate pravico do brezplačnih informacij o shranjenih osebnih podatkih, poreklu ter namenu obdelave podatkov in pravico do popravljanja, blokiranja ali brisanja teh podatkov.

Vaš IP-naslov bi uporabili le in izključno pri ugotavljanju težav s strežnikom in urejanju spletnega mesta.

Za boljše komuniciranje preko spleta družba Palisada d.o.o., Jesenice včasih uporablja kratke tekstovne datoteke (cookies/piškotki), ki si jih, glede na nastavitve, zapomni vaš brskalnik. Tako se lažje sprehajate po spletnih straneh. To tehniko uporabljamo za prilagoditev vašemu načinu komuniciranja. Nekatere “piškotke” preko naših strežnikov uskladiščimo v spomin vašega računalnika. Uporaba “piškotkov” je ustaljen postopek na večini spletnih mest. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje “piškotkov” onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije s spletnim mestom https://www.palisada.si/ .

Pravna veljavnost

Ta splošna pravila uporabe so del vsebine ponujene na spletnih straneh družbe Palisada d.o.o., Jesenice. Če se za katerega od pogojev uporabe ugotovi, da ni v skladu z veljavno zakonodajo, še vedno veljajo vsa ostala pravila in pogoji.

Uporaba spletne strani https://www.palisada.si/ v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja spletno stran https://www.palisada.si/ na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Palisada d.o.o., Jesenice
Cesta Borisa Kidriča 36a
4270 Jesenice
Tel.: + 386 4 586 65 65

Dnevnik
Beležimo IP-naslove za analizo trendov, upravljanje spletne strani, spremljanje gibanja uporabnika in zbiranje širokih demografskih podatkov za skupno uporabo. IP-naslovi niso povezani z osebnimi podatki. Poleg tega za upravljanje sistemov, zaznavanje vzorcev uporabe in odpravljanje napak naši spletni strežniki samodejno prijavijo standardne informacije o dostopu. Ob vsakem pozivu na spletno stran bodo podatki o dostopu shranjeni v datoteko dnevnika, tako imenovani dnevnik strežnika. Shranjeni podatki bodo vsebovali naslednje podatke:

 • datum in čas
 • naslov IP
 • seja ID
 • priklicana spletna stran
 • ime spletnega mesta, iz katerega je bilo pokrito naše spletno mesto
 • uporabljen brskalnik.

Te datoteke dnevnika bomo analizirali le v primeru zlorabe našega spletnega mesta. Zagotovili bomo, da bomo retrospektivno pregledali datoteke dnevnika uporabnikov, posebej osumljenih nezakonite uporabe spletne strani in / ali kršitve pogojev.

Piškotki
Ta spletna stran uporablja “piškotke”, ki omogočajo, da je naša spletna stran na splošno bolj uporabniku prijazna, učinkovita in varna – na primer, ko gre za pospešitev navigacije. Piškotki omogočajo tudi merjenje pogostosti ogledov strani in splošne navigacije. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku. Upoštevajte, da so nekateri od teh piškotkov preneseni v vaš računalniški sistem iz našega strežnika; to so običajno “pišoči seji”. Za piškotke seje je značilno, da se po končanem brskalnem sejanju samodejno izbrišejo s trdega diska. Drugi piškotki ostanejo v vašem računalniku in nam omogočajo, da prepoznate svoj računalniški sistem ob naslednjem obisku (tako imenovani vztrajni piškotki). Piškotke lahko kadar koli zavrnete, če vaš brskalnik to dovoljuje.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Podjetje vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Podjetje lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine ali ocene artiklov, s pomočjo katerega uporabnik ve, katere artikle je že ocenil, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. Podjetje lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti podjetje zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu

 • Aktivna kampanja
  Spremlja in beleži interakcijo uporabnikov spletnega mesta z e-poštnimi oglaševalskimi akcijami, tako da je mogoče dostaviti bolj prilagojeno vsebino in boljše izkušnje.
 • Facebook
  Spremlja in beleži interakcijo uporabnikov spletnega mesta z namenom prilagojenih ciljnih usmerjenosti Facebook oglasov.
 • Google Analytics
  Spremlja in beleži interakcijo uporabnikov spletnega mesta in nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo in spremljanje uspešnosti.
 • Google Dvojni klik
  Spremlja in beleži interakcijo uporabnikov spletnega mesta z namenom prilagojenih ciljnih usmerjenosti Googlovih oglasov.

Google Analytics
Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletnega analitike, ki jo zagotavlja Google Inc. (»Google«). Uporablja Google Analytics “piškotke”, besedilne datoteke, ki so shranjene v računalniku, in omogočajo analizo uporabe vaše spletne strani. Podatki, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi te spletne strani, se običajno prenesejo na Googlov strežnik, kjer se shranijo. V primeru aktiviranja IP anonimizacije na tej spletni strani bo vaš naslov IP od Googla okrnjen v državah članicah Evropske unije ali drugih pogodbenih straneh Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru.

Samo v izjemnih primerih bo celoten naslov IP prenesen na Googlov strežnik v ZDA. Google bo v imenu upravljavca te spletne strani uporabil podatke, da oceni vašo uporabo spletnega mesta, zbira poročila o dejavnostih spletnega mesta in jih posreduje operaterju spletne strani. V sklopu storitve Google Analytics velja, da vaš naslov IP ne bo združen z drugimi podatki od Googla.

Piškotke lahko zavrnete s prilagajanjem programske opreme brskalnika; vendar vas opozarjamo, da je lahko v tem primeru izkušnja spletne strani slabša. Podatke, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), lahko onemogočite tako, da jo prenesete naslednji vtičnik brskalnika in ga namestite: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sl .

Uporaba vtičnikov Facebook (npr. Gumb)
Na naših straneh so integrirani vtičniki socialnega omrežja Facebook (Facebook Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, Kalifornija, 94025, ZDA), kot je na primer gumb »Like« (»Všeč mi je«).
Pregled vtičnikov Facebook najdete tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins/ .

Ko obiščete naše strani, vtičnik vzpostavlja neposredno povezavo med brskalnikom in strežnikom Facebook-a. Facebook dobi te podatke, ki ste jih posredovali s svojim naslovom IP ob obisku naše spletne strani. Če kliknete gumb »Všeč mi je« ali »deli» na naši strani, medtem ko ste prijavljeni v svoj Facebook račun, lahko vsebino naših strani povežete s svojim Facebook profilom. To omogoča Facebooku, da vašemu obisku na naših straneh dodeli vaš uporabniški račun. Poudarjamo, da mi kot ponudnik spletnega mesta ne poznamo vsebine prenesenih podatkov, ki se uporabijo preko Facebooka. Za več informacij si oglejte pravilnik o zasebnosti Facebooka na naslovu https://www.facebook.com/policy.php .
Če želite onemogočiti komunikacijo vtičnikov s Facebook-om, se odjavite iz svojega računa Facebook.

Splošni pogoji

Splošni pogoji opisujejo, določajo in urejajo uporabo vsebin ter storitev spletnega mesta www.palisada.si (v nadaljevanju: spletno mesto). Predstavljajo pravno veljaven in zavezujoč sporazum med ponudnikom Palisada d.o.o., Jesenice ter uporabniki spletnega mesta.

Spletno mesto je v lasti in upravljanju družbe Palisada d.o.o., Jesenice (v nadaljevanju: lastnik spletnega mesta). Lastnik spletnega mesta si pridružuje pravico do spremembe in/ali izbrisa katerega koli dela spletnega mesta in/ali katerega koli dela vsebine. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se uporabniki strinjajo s temi splošnimi pogoji.

Uporabniki spletnega mesta

Uporabnik je vsaka oseba, ki obišče spletno mesto in ga uporablja na kakršen koli način. Uporaba spletnega mesta je omogočena nedoločenemu številu uporabnikov, ki sprejmejo storitev na način, ki ga določajo ti pogoji.

Dostopnost spletnega mesta

Spletno mesto je praviloma dostopno vse dni v letu in 24 ur na dan. Lastnik spletnega mesta si pridržuje pravico do zaustavitev dostopa do spletnega mesta zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme. Lastnik storitve ne jamči dostopnosti do spletnega mesta ob morebitnih izpadih v omrežjih ponudnikov dostopnih poti ali kakršnih koli drugih izpadih, napakah, drugih tehničnih motnjah ali prekinitvah delovanja tretjih strank ter v primeru višje sile.

Avtorske pravice

Podjetje Palisada d.o.o., Jesenice (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice na intelektualno lastnino, ki jo najdete na straneh www.palisada.si. Dovoljujemo uporabo (prikaz na vašem računalniku, tiskanje, prenos datotek, predvajanja zvočnih in video posnetkov itd.) objavljenih vsebin le v nekomercialne ali izobraževalne namene, kjer pa morate ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah. Vsebine, ki jih objavi lastnik spletnega mesta, je dovoljeno pregledovati, uporaba pa je dovoljena v skladu s temi splošnimi pogoji.

Uporabniku je dovoljeno v primeru citiranja vsebin storitev ali produktov narediti povezavo na spletno mesto. Povezav na to spletno mesto ni dovoljeno objavljati na straneh z nezakonito ali nemoralno vsebino. Na zahtevo tega lastnika spletnega mesta je lastnik spletnega mesta ali izdelka oziroma storitve, kjer je objavljena povezava, le-to dolžan odstraniti.

Omejitev odgovornosti

Lastnik tega spletnega mesta ni odgovoren za morebitno nadaljnje razpolaganje tretjih oseb z vsebinami spletnega mesta, niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb, s čimer je uporabnik seznanjen in se strinja. Uporabnik tudi izrecno zagotavlja, da z objavo svojih vsebin, ki jih objavlja na spletnem mestu, ne krši pravic intelektualne lastnine, niti osebnostnih pravic tretjih. Blagovne znamke, ki se pojavljajo na spletnem mestu, storitvah ali ostalih izdelkih, so registrirane znamke, njihov imetnik ali uporabnik licence je lastnik spletnega mesta, povezane družbe ali tretje osebe. Kakršna koli uporaba teh blagovnih znamk brez ustreznega predhodnega pisnega soglasja imetnika pravic je izrecno prepovedana.

Povezava s socialnimi omrežji

Spletno mesto lahko vključuje funkcionalnost družbenih omrežij in možnost objave na Facebooku, Instagramu, Linkedinu, YouTubu in Twitterju. Lastnik spletnega mesta uporabnikom dovoljuje objavo povezav in priporočil na družbena omrežja tako, kot to omogočajo funkcionalnosti družbenih omrežij.